Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Alka.24

8. 4. 2011 14:58
Nedávno

byl u mne na návštěvě jeden příbuzný z Anglie a na můj dotaz, kdy se chystá do důchodu pravil: ještě se mi nechce, ale věk už mám a jaké jsem měl štěstí, když mi za mých mladých let navštívil agent a nabízel důchodové připojištění. Odvětil jsem mu, že budu mít důchod od státu. Tak začal počítat jaký od státu budu mít. Po těchto výpočtech jsem se připojistil a dneska jsem šťastný že jsem tak udělal, protože na tom budu velice dobře. Přemýšlejte tedy o své  budoucnosti.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

8. 4. 2011 15:08
Re: Nedávno

A mají tam také fondy, které zhodnocují dvanáctiletý vklad s výsledkem -0,3%?  MINUS prosím. Spořila jsem s tímto výsledkem od jejich založení v roce 1996. Radši doporučuju stavební spoření nebo štrozok.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

8. 4. 2011 13:34
Říká se tomu solidarita

Trochu vám studene poradím.Pečlivě studujte (kromě svého oboru) historii a občanskou výchovu.Zejména historii průběžného důchodového systému,který tady trvá již 200 let a přežil několik válečných konfliktů,hospodářských krizí a konečně i ten socialismus.Spočívá v solidaritě mladých se starými.Mladí odvádí daň,ze které se vyplácí důchod starým. K diskuzi může být odkdy je člověk schopen přispívat a odkdy je potřebný ze systému čerpat. Osobně si myslím, že student by měl mít léta studií započítané do odpracovaných let a důchod by měl člověk pobírat přibližně stejnou dobu, jakou do systému přispíval. Tzn. odchod do důchodu v 70 letech je nesmysl po všech stránkách.Dnešní důchod je na úrovni slušného zabezpečení základních životních potřeb a takový by měl zůstat. Prostředky na, řekněme, nadstandart by si měl člověk ušetřit (v dnešní době je stále nejlepší stavební spoření). Jinak součástí té solidarity je i fakt, že tvému kamarádovi pomůžou při založení rodiny rodiče. A tak by to mělo být.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

8. 4. 2011 15:52
Re: Říká se tomu solidarita

a jak víte že ten mladý v budoucnosti vůbec bude mít produktivní práci z které by na ten důchod přispíval? Jak toto zajistíte? (prakticky to totiž nejde.)

Naoppka podíl pracujících lidí bude neustále klesat (ale výplaty se jim nezvednou... pro to totiž není naprosto žádný důvod)

Ten systém dokázal existovat jen když měl v každé další generaci víc plátců než příjemců (a to už velmi brzo nebude realita)

Za 30-40 let si bude každý pracující živit jednoho důchodce, 1 státního uředníka 1 nezaměstnaného. (Proč? Protože se narodilo zbytečně mnoho lidí kteří nejsou pro chod společnosti vůbec potřeba)

0 0
možnosti
OU

8. 4. 2011 13:01
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
GK

vatsuk

8. 4. 2011 12:49
Má cenu vůbec rodit děti ?

TO se ví,hlavně děti dělat

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

8. 4. 2011 12:47
Opět se ptám - kdo ty studenty učí?

Co na to ctěný autorův učitel občanské výchovy? Už se oběsil pro svou vlastní neschopnost osvětlit fungování důchodového systému?

Autore, v současné době si nikdo na svůj důchod nic neodvádí!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS