Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Zápalka

7. 4. 2011 10:42
ano

V jedné knize se píše, že moudrý člověk se podobá hospodáři, který ze svého pokladu vynáší nové i staré. Mladí bojují o svou samostatnost -odmítají původní hodnoty, které jsou jim servírované. A to je dobře. Reklamy a nové ideologie jim nabídnou skvělé naplnění jejich tužeb -uvolni se, buď sám sebou, zkus ještě tohle vždyť svět je Tvá...past a ztráta svobody?

Prý se většina školáků nevěnuje studiu svých oborů,ale shánějí jen kódy na PC hry. Prý jen sedí u internetu a nezajímají se o SKUTEČNOST. Kam se posune společnost, jestliže nevyrostou mladí silní lidé, Češi, kteří budou hájit svobodu a demokracii, hodnoty?

Chcete-li, můžete se seznámit s osobou, podle jejíchž pravidel chci žít i já. Mým vzorem je Ježíš, člověk a Boží syn. Jeho Evangelium, radostná zvěst, je určeno pro všechny lidi. Pravidla tohoto života jsou založena na víře a rozumu, ne na svádění a líbivých nabídkách. Moje víra je mým svobodným promyšleným rozhodnutím následovat Ježíše, který má rád každého člověka.

0 0
možnosti
MM

venenum

7. 4. 2011 18:55
Re: NE

no nazdar ! agitace !!! ;-€

0 0
možnosti
MM

venenum

6. 4. 2011 17:00
blábol

"Mezigenerační problém" je uměle vytvořený termín.

Je to jen tzv. "objektivní" příčina, proč se k sobě vzájemně nechovat slušně a s respektem, lhostejno jakého jsme věku.

Máme-li takovou "objektivní a obecně uznávanou" výmluvu, jsme za vodou přesně podle známého "já nic, já muzikant"...

Na vině je neschopnost jednoho každého z nás umět se vcítit do kůže druhého a udělat co možná nejvíce pro to, abychom spolu vycházeli k oboustranné spokojenosti.

Na věku při tom málo záleží, asi tak stejně jako na vzdělání či rozhledu.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

6. 4. 2011 15:01
Bajka:

Stařenku přepadli dva-náctiletí,vytrhli ji kabelku,a utekli.K jejich smůle je brzy chytila policie,dovedla je k soudci,a ten se oné stařenky ptá: Jaký byste jim udělila trest?Ona dobrá osoba odpoví: Trest si za tento čin jistě zaslouží,ale od toho jste tu Vy.Co se mne týče,já jim odpouštím.Já totiž vím,na rozdíl od nich,jaké to je být mladý,plný síly a plánů,ale ti hoši ještě nevědí,jaké to je,být starý,slabý,a bezmocný...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS